Grofvuil

Geef uw spullen een tweede leven.

Grofvuil: geef uw spullen een tweede leven. U kunt uw grofvuil naar de kringloopwinkel brengen of Ecopark voor recycling. Zo worden van oude matrassen isolatiemateriaal gemaakt of vloerbedekking. Ook kunnen we het hout gebruiken van een oude stoel. Zo krijgt uw spullen toch nog een tweede leven.

Grofvuil naast een container is gevaarlijk en maakt het lastig voor de chauffeur om de container te legen.

Hoe komt u wél netjes van uw grof afval af?

  • Kan uw bankstel, koelkast of kastje nog een tweede leven krijgen? Breng het dan naar een kringloopwinkel in de buurt of laat het ophalen door de kringloopwinkel.
  • Heeft u nog planken, pallets of blokken hout die u kwijt wilt? Oud hout kunt u bij Het Behout inleveren. In de houtshop krijgt oud hout een tweede leven. De shop is bereikbaar via het parkeerterrein van de Praxis, Van Foreestlaan 15. Zie voor aanbod en openingstijden www.hetbehout.nl
  • Is uw grofvuil niet meer geschikt voor de kringloopwinkel? Breng het dan naar het afvalbrengstation Ecopark De Limes. Hier kunnen we er nog bruikbare materialen uit halen. Maak vooraf een afspraak via alphenaandenrijn.nl/ecopark en kies de tijd die u het beste uitkomt. Vergeet uw afvalpas niet. Het adres is Limeslus 5, 2407 AK Alphen aan den Rijn. U kunt ook gratis een aanhangwagen lenen om uw grofvuil weg te brengen. 

Heeft u geen mogelijkheid om uw grofvuil weg te brengen? Maak dan een afspraak om het grofvuil te laten ophalen.

Afvalkalender als app

De afvalkalender is ook beschikbaar als app voor uw smartphone of tablet. U kunt deze downloaden in de Google Play of App Store. Het voordeel van de app is dat u herinneringen kunt instellen wanneer u uw afval buiten moet zetten. U kunt de app vinden door 'Afvalkalender Alphen aan den Rijn’ te typen in de zoekfunctie van Google Play of App Store.