Duurzaam wonen en leven

Samen werken we aan een klimaatbestendige toekomst. Fossiele grondstoffen zoals olie, aardgas en steenkool raken op. Ook worden door klimaatverandering onze zomers warmer. In bebouwde gebieden kunnen temperaturen in de toekomst oplopen tot 42 graden. Daarnaast worden regenbuien steeds heviger en stromen straten over door overbelaste riolen. Als we onze woon- en leefomgeving nú verduurzamen, dan zijn we straks goed voorbereid op hitte, droogte, regen en storm.

Ga je ook aan de slag met duurzaam wonen en leven? Dan helpen wij je daar graag bij. Met tips en adviezen, acties, praktische hulp en verschillende subsidies.

 • Energiezuinig en aardgasvrij wonen

  We werken aan een duurzame toekomst met schoon opgewekte energie. Dat doen we niet ineens, maar stap voor stap. Maak ook jouw huis energiezuinig en bereid je alvast voor op aardgasvrij wonen.

 • Klimaat en biodiversiteit

  Meer groen in onze tuinen en buurten helpt om de negatieve gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Lees hier wat je kunt doen rondom je woning, straat of buurt.

 • Afval scheiden? Ja natuurlijk!

  Afval gebruiken we steeds meer als grondstof voor nieuwe producten. Hoe beter we ons afval scheiden, des te beter we het opnieuw kunnen gebruiken. Ontdek de afvalvrije toekomst en wat we van afval kunnen maken.

 • Klimaatverandering en Gezondheid

  Klimaatverandering heeft ook negatieve gevolgen voor onze gezondheid. Welke gevolgen dit zijn en hoe we dit kunnen verbeteren lees je hier.

 • Duurzaam vervoer

  20% van de CO2-uitstoot komt van verkeer en vervoer. Voor het klimaat en onze gezondheid is het dan ook belangrijk dat we schoner gaan reizen.

 • Goede voorbeelden en inspiratie

  Overal in onze gemeente gaan enthousiaste mensen aan de slag met vergroenen. Lees hier hun verhalen.