Overzicht subsidies

Gaat u aan de slag met vergroenen of verduurzamen? Kijk dan of u gebruik kunt maken van subsidie!

Klimaatsubsidie

Wilt u een groen dak (sedumdak) aanleggen? Uw tuin vergroenen door tegels te vervangen door planten? Of regenwater opvangen met een regenton of waterberging? Dan helpt de gemeente u graag met de Klimaatsubsidie

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) 

Bent u eigenaar van een koopwoning? Dan kunt u ISDE-subsidie krijgen voor maatregelen die energie besparen of groene stroom opwekken. U kunt hierbij denken aan een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, elektrische kookplaat, aansluiting op het warmtenet en isolatie van uw muren, vloeren en dak. 

Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE)

Zit u in een VvE en gaat u uw gebouw(en) verduurzamen? Maak dan gebruik van de SVVE-subsidie. Deze subsidie geldt voor dezelfde maatregelen als de ISDE: een warmtepomp, zonneboiler, aansluiting op het warmtenet en isolatie.

Subsidie voor monumentale panden

Wilt u uw historische gebouw renoveren én energiezuiniger maken? Welke duurzaamheidsmaatregelen zijn mogelijk in een monument? In elke monumentale woning liggen kansen voor verduurzaming, maar het is wel vaak maatwerk en zoeken naar de technische mogelijkheden. Het is belangrijk dat de ingrepen passen bij uw woning. Laat u daarom adviseren door iemand met verstand van verduurzaming én behoud van de historische waarde van uw pand. Voor advies en uitvoering kunt u subsidie aanvragen bij Subsidies erfgoed en monumenten.

Energiesubsidiewijzer 

Wilt u energiebesparende maatregelen nemen in uw woning? Via de energiesubsidiewijzer ontdekt u binnen 1 minuut welke subsidies er in 2023 zijn. De tool toont u subsidies in uw gemeente, provincie en Nederland.