Rondleiding groen stadscentrum

Neem op maandag 30 oktober een rondleiding door het groene stadscentrum!

Groen Stadscentrum Alphen aan den RijnStadscentrum Alphen aan den Rijn is vergroend. Dat ziet er mooi uit, maar achter de schermen gebeurt veel meer!

Klimaatadaptieve maatregelen in de openbare ruimte 

Meer groen en minder stenen helpt tegen hittestress, wateroverlast en is beter voor onze gezondheid. Daarom is het belangrijk om onze tuinen, straten en buurten te vergroenen. Ook de gemeente werkt aan een groenere stad. Door zo veel mogelijk bomen, struiken en planten toe te voegen in de openbare ruimte. 

Aanmelden

Wil je meedoen met de rondleiding, stuur dan een e-mail naar het Duurzaamheidsloket. Vermeld in de mail: 

  • duidelijk dat u zich aanmeldt voor de rondleiding Stadhuisplein op maandag 30 oktober 
  • uw naam en
  • of u in de ochtend of middag wilt deelnemen aan de rondleiding

Kijkje achter de groene schermen 

Vorig jaar is het gebied rondom het gemeentehuis en het centrum vergroend. Dit is onderdeel van een project waarmee we meer inzicht willen krijgen wat het effect van levend groen is. Wat betekent dit voor de temperaturen op warme zomerdagen? En trekt het ook meer of nieuwe soorten insecten aan zoals vlinders, bijen en kevers. 

De komende tien jaar meten we de effecten van de vergroening. Tijdens de presentatie krijgt u uitleg over het project en de resultaten van 1 jaar meer groen. 

Deze rondleiding was vorig jaar erg populair, daarom organiseren we dit jaar meerdere rondleidingen op verschillende tijdstippen. 

  • Locatie: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn, Stadhuisplein 1 
  • Deelname: gratis na aanmelding 

Let op: per rondleiding is er een beperkt aantal plekken beschikbaar.