Projecten in de gemeente

Duurzaamheid staat op onze agenda. Ons doel is een duurzame leefomgeving waarin inwoners gezond kunnen wonen, werken en leven. We maken hiervoor plannen, nemen maatregelen, bieden subsidies aan inwoners en ondernemers en werken aan verschillende projecten.

 • Project: het Klimaatbos

  Langs de N11 ligt het Klimaatbos. Met de vele soorten bomen en planten levert dit bos straks een belangrijke bijdrage voor een groene en gezonde gemeente.

 • Project Eco-Systeem-Stad

  We gaan 10 jaar lang kijken wat meer groen in steden ons oplevert. Wat doet dit met de temperaturen, biodiversiteit, afvoer van regen en waterverbruik en het gebruikt van materialen bij aanleg en onderhoud.

 • Huis van Duurzaamheid

  Ontdek de vele duurzame acties en activiteiten voor jong en oud en laat u inspireren!

 • Duurzame water oplossingen

  Zoet water wordt steeds schaarser. Met het project LIFE GreenLED willen we zorgen voor een grote verandering in stedelijk beheer van huishoudelijk afvalwater, grond- en regenwater, door gebruik te maken van lokaal opgevangen regenwater als duurzame bron.

 • Stichting Het BehouT

  Gooi oud en afgedankt hout niet zomaar weg, maar geef het een tweede leven, of koop hier tweedehands hout voor uw klussen in huis en tuin.