Regionaal Energieloket

Het Energieloket Alphen aan den Rijn helpt bij het verduurzamen van je woning.

Gemeente Alphen aan den Rijn is aangesloten bij het Regionaal Energieloket. Hier kun je terecht als je op zoek bent naar extra informatie over het verduurzamen van je woning en energie besparen. Wat zijn de mogelijkheden? Welke subsidies zijn er? Hoe vind je een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van duurzame maatregelen? Voor deze en andere vragen over energiezuinig wonen kun je terecht bij het Energieloket.

Verder vind je er handige links naar websites die je meer inzicht geven in de mogelijkheden voor jouw woning. Bijvoorbeeld de huisscan van de overheid. Neem eens een kijkje op de website van het Regionaal Energieloket en ontdek de mogelijkheden.

Regionaal Energieloket Alphen aan den Rijn


Naast hulp en informatie van het Regionaal Energieloket blijven wij uiteraard ook onze eigen, lokale hulpmogelijkheden bieden:
 

Persoonlijk advies van onze Energiecoaches

Van de Energiecoaches van Energiek Alphen kun je een persoonlijk advies op maat krijgen waarmee je precies weet welke maatregelen voor jouw woning en leefsituatie het meeste opleveren. Zij komen bij u langs en geven je graag advies en tips voor jouw persoonlijke situatie en ook weten zij alles over geldzaken en van welke subsidies je gebruik kunt maken. De energiecoaches werken samen met gemeente Alphen aan den Rijn en de adviezen kosten je niets. Meer informatie vind je op de website van Energiek Alphen aan den Rijn.

Energiecoaches Energiek Alphen


Hulp van Actief Rijnwoude

Voor inwoners van Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn of Benthuizen staat het E(nergie) Team Rijnwoude voor u klaar. Het team bestaat uit enthousiaste buurtbewoners die graag bij je langskomen en je advies op maat geven hoe je je energieverbruik omlaag brengt. Ook kunnen zij gelijk kleine, energiebesparende maatregelen in je woning aanbrengen. Bijvoorbeeld het plaatsen van tochtstrips, radiatorfolie en waterbespaarders. Verder kunnen zij de cv-ketel instellen op 60 graden, oude lampen vervangen door ledlampen en de luchtkwaliteit meten om zo de ventilatie van je woning te controleren. 

Actief Rijnwoude

Ik heb een andere vraag

Ben je op zoek naar hulp of advies maar kun je die hier niet vinden of heb je een vraag? Stuur ons een mail en dan helpen we je graag verder: duurzaamheidsloket@alphenaandenrijn.nl