Energieklussers

De energieklussers van Particpe helpen u energie te besparen zonder hoge kosten.

Mogelijk komen de energieklussers bij u langs. Zij kunnen u helpen uw woning energiezuiniger te maken zonder grote investeringen. Bijvoorbeeld door het geven van handige tips en adviezen. Ook hebben ze materialen bij zich zoals tochtstrips, radiatorfolie en raamfolie. Dit kunnen zij gelijk in uw woning plaatsen. Dan bespaart u gelijk op uw gas. 

Hoe herkent u de energieklussers

  • De energieklussers zijn Alphense jongeren van ongeveer 17 tot en met 24 jaar. 
  • Zij dragen blauwe kleding van Participe. 
  • Ze hebben een gele krat bij zich, gevuld met energiebesparende producten. 
  • De jongeren hebben een identiteitsbewijs bij zich én een legitimatiepas bij zich.  

Let op: u kunt de energieklusser niet zelf aanvragen. Wanneer de energieklusser in uw wijk actief is, ontvangt u hierover vanzelf bericht. 

U kunt de jongeren de komende maanden tegenkomen, met hun bespaartips en energiebesparende maatregelen op zak. Ze zijn actief bij huurwoningen. Bellen ze bij u aan? Maak dan zeker even een praatje of maak gebruik van hun gratis energiehulp. En vraag dan gerust om een identiteitsbewijs en de legitimatiepas. 

In welke wijk zijn de energieklussers actief

De klussendienst werkt op dit moment in en rondom de Edelstenenbuurt en Stromenbuurt. Hiervoor hangen posters met een QR-code in de flats waar de klussers actief zijn. De klussendienst heeft 500 adressen waar de jongeren zelf energiehulp aanbieden. U kunt de klussers na afloop een cijfer geven. In Boskoop hebben zijn al meer dan 250 bewoners geholpen. Daar kregen de jongeren cijfers als een 8, 9 en zelfs een 10. De hulp en de jongeren werden daar duidelijk zeer gewaardeerd. Het project met de energieklussers is een samenwerking van de gemeente Alphen aan den Rijn met Participe en Just for You. Just for You leidt de Alphense jongeren op.