Voordelen van een groene tuin

Een groene omgeving is mooier, beter voor onze gezondheid, dieren én het klimaat.

Een groene leefomgeving is goed voor onze gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal. Een groene omgeving geeft een ontspannend gevoel, waardoor we minder stress ervaren. Uit onderzoek blijkt dat mensen die in een groene omgeving wonen, minder vaak een huisarts bezoeken met klachten als diabetes, hart- en vaatziekten en depressie. Ook voelen mensen zich in een groene wijk minder eenzaam.  

Meer groen in onze tuinen en leefomgeving is goed voor mens én dier 

Regenwater kan beter wegzakken in de grond als je tegels in je tuin vervangt door planten. En dat niet alleen. Tegels worden heet in de zomer, tot wel 50 graden. Ze houden de warmte lang vast en zorgen dat de temperatuur in onze woonwijken steeds verder oploopt. Ook daken zorgen voor hogere temperaturen. Een zwart dak kan maar liefst een temperatuur van 70 graden bereiken. Planten koelen de lucht juist af. Ze nemen geen warmte op en verdampen water op warme dagen. Ook zorgen planten voor een schonere lucht.  

Huisje, Boompje, Beter

Wat kun je zelf doen om je huis en tuin natuurvriendelijk, watervriendelijk, klimaatbestendig én gezond in te richten? Bekijk het filmpje ‘Huisje, Boompje, Beter’ hieronder en ontdek de voordelen van een groene tuin.

Subsidie voor meer groen 

Ga je ook aan de slag met meer groen in je omgeving? Dan helpen wij je daar graag bij! 
Bijvoorbeeld met de subsidie voor een groen dak, tuin of opvang van regenwater