Duurzaamheidslening Svn

De Duurzaamheidslening is een persoonlijke lening met een vaste rente en looptijd en wordt aangeboden door de gemeente in samenwerking met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Wil je jouw woning duurzamer maken en energie besparen? Maar heb je hiervoor niet direct geld beschikbaar? Dan kan de SVn Duurzaamheidslening uitkomst bieden. Met deze lening kun je bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen, isolatie aanbrengen of een warmtepomp in je huis installeren.

Logo SVnHet SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten) biedt duurzame financieringsoplossingen. Onder andere voor woningeigenaren, ondernemers, verenigingen en projectontwikkelaars. Zij werken samen met overheden zoals gemeenten en provincies, met corporaties en met andere partners.

Extra aandachtspunten

Om de lening aan te vragen heb je een DigiD nodig. De werkzaamheden mogen niet uitgevoerd zijn voor de aanvraag van de lening. Vraag dus eerst de lening aan en laat daarna pas de werkzaamheden uitvoeren. Met de aanvraag stuur je geldige offertes mee. De facturen worden achteraf gecontroleerd aan de hand van de meegestuurde offertes. 

Uitgebreide informatie over de duurzaamheidslening vind je op de gemeentelijke website, zoals:

  • Voor welke maatregelen je de lening aan kunt vragen 
  • De voorwaarden en een link naar het SVn 
  • Wat je met de aanvraag mee moet sturen 
  • Een link naar het aanvraagformulier, hiervoor heb je je DigiD nodig 
  • Een link naar de hele verordening 

Wat is de rente?

Het afsluiten van de lening kost je niets. Er zijn ook geen bijkomende kosten, zoals advieskosten, taxatiekosten of notariskosten. Wel betaal je rente over je lening en betaal je de lening in delen terug. Op Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) lees je wat de rentestand van dit moment is voor de duurzaamheidslening.