Dinsdag 30 juli Rondleiding Prinses Irenebos

Salade wilde bloemen onkruid webWandel dinsdag 30 juli mee met Joost en Marcel en ontdek alle eetbare planten, bomen en struiken in het Prinses Irenebos. Sinds 2020 planten we steeds meer eetbare planten, bomen en struiken in het Irenebos. Er staan appels, peren en pruimen, maar ook minder bekende soorten, zoals: saskatoonbessen, prairiebananen en grootvruchtige kornoelje en meidoorn. Benieuwd wat er groeit? Wandel dan mee en laat je inspireren!

Locatie en tijden

19.30 uur
Verzamelen Bezoekerscentrum De Veenweiden
Burgemeester Bruins Slotsingel 15
Alphen aan den Rijn

21.00 uur
Einde programma

Aanmelden

Deelname is gratis, maar tevoren aanmelden is nodig. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Direct aanmelden

 

Eetbaar Alphen

Eetbaar alphen illustratieDeze activiteit is onderdeel van Proeftuin On Tour en wordt georganiseerd door Eetbaar Alphen. Tijdens de wandeling nemen Joost Mentink (Stichting Voedzaam land) en Marcel Eilers (Eetbaar Alphen) je mee langs diverse eetbare bomen en struiken. Je doet ideeën op voor zowel een traditionele moestuin als een modern voedselbos.

Eetbaar Alphen staat voor eerlijk eten uit eigen stad: gezond voedsel van gezonde bodem en bij voorkeur natuurinclusief geteeld. Eetbaar Alphen verzorgt educatie, faciliteert stadslandbouwinitiatieven en initieert eetbare aanplant in stadsparken en andere locaties in de openbare ruimte.

Meer informatie Eetbaar Alphen

Voedzaam Land

Stichting Voedzaam Land draagt sinds 2019 bij aan: bewustwording van het belang van gezonde voeding en leefstijl, bevordering van lokale ecologische voedselteelt en inzicht in de waarde van bodemkwaliteit en veerkrachtige ecosystemen.