Hogere huizenprijzen

Een groene omgeving heeft een mooie uitstraling. Kopers betalen graag 7% meer voor een huis met veel groen.

Een groene en waterrijke omgeving is rustgevend en zorgt voor ontspanning. Ook dempen groen en water omgevingsgeluid. Onbewust vinden wij een groene omgeving veel mooier en fijner dan een versteende buurt.  

Meer groen en water in een straal van 50 meter rondom ons huis, heeft het meeste invloed op de huizenprijs. Meer gras, struiken en bomen binnen 50 meter zorgt voor een hogere prijs van 10%. Veel groen in een straal van 200 meter rondom een woning heeft ook nog een positieve invloed op wat kopers voor een woning willen betalen. Uit onderzoek blijkt dat kopers dan bereid zijn om ongeveer 7% meer te betalen dan voor hetzelfde huis in een versteende buurt. 

Woon jij in een versteende woonomgeving?

Kan jouw buurt nog wel wat groen gebruiken? Ga dan aan de slag en maak je straat mooier en fijner! Wij helpen je daarbij graag. Via het project Operatie Steenbreek kun je meedoen aan verschillende acties en activiteiten om het vergroenen leuker, betaalbaar en makkelijker te maken. Kijk op de pagina groene tuin, balkon of terras voor alle mogelijkheden.