Groene daken

Daken zijn perfect om heel veel groen aan onze buurten toe te voegen. Dat is goed tegen klimaatverandering en voor de vogels en insecten.

Met onze daken kunnen we heel veel groen toevoegen aan onze straten en buurten. Een kaal dak kan in de zomer wel 70 graden worden waardoor de temperatuur in woonwijken flink stijgt. Daken met planten blijven veel koeler en dat helpt om hittestress te voorkomen. 

Schone lucht 

Planten filteren de lucht die wij inademen. Ze nemen CO2 op en geven zuurstof af. Met een speciale onderlaag, helpt een groen dak ook om wateroverlast tijdens zware regenbuien te voorkomen doordat ze het water vasthouden. Tijdens warme en droge periodes gebruiken de planten dit water én verdampen ze water via hun bladeren, waardoor de omgeving koeler wordt. 

Klimaatsubsidie voor groene daken 

Je kunt een groen dak zelf aanleggen op je huis, schuur of garage. We helpen je graag hierbij met subsidie. In de zomer van 2023 hebben bewoners van de Triangel gebruik gemaakt van de subsidie en met elkaar de schuurdaken vergroend. Lees alle ervaringen op:

Groene daken in Triangel

Extra informatie klimaatsubsidie

Meer informatie over de klimaatsubsidie en aanvragen kan je vinden op:

Gemeentelijke website

Let op! 

Niet alle daken zijn geschikt voor een groen dak. Neem daarom altijd eerst contact op met een expert. Kijk bijvoorbeeld bij Milieu Centraal voor het aanleggen van een groen dak

Tip: combineer zonnepanelen met een groen dak 

Wil je zonnepanelen plaatsen? Overweeg dan om eerst je dak te vergroenen. Zonnepanelen wekken meer stroom op bij een temperatuur van ongeveer 25 graden. Met een (koeler) groen dak heb je dus meer stroom.