Isoleren met natuurlijke materialen

Ga je je woning isoleren? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van natuurlijke (biobases) isolatiematerialen zoals hennep en vlas. Je kunt hiervoor extra ISDE-subsidie krijgen.

Extra subsidie voor natuurlijke materialen

Bij de productie van bijvoorbeeld steenwol komt veel CO2 vrij. Van natuurlijke materialen zoals vlas, hennep en houtvezel is bekend dat ze bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Biobased isolatiemateriaal stroDe materialen kunnen goed het vocht regelen in je woning, wat bijvoorbeeld schimmelvorming voorkomt. ook zorgt het ervoor dat je woning naast warm in de winter, in de zomer langer koel blijft dan met gebruikelijke isolatiematerialen.

Isoleren kan ook heel goed met biobased (natuurlijke) isolatiematerialen. Die zijn gemaakt van natuurlijke, hernieuwbare materialen zoals rest- en afvalstromen van duurzame bosbouw, houtzagerijen en landbouw zoals stro, hennep, vlas en olifantengras.

Op dit moment zijn deze duurzame isolatiematerialen vaak duurder dan de traditionele materialen. Om het gebruik van gezond, natuur- en milieuvriendelijke materialen te stimuleren, krijg je extra subsidie bovenop de gewone subsidie.

Kijk voor meer informatie over isoleren met natuurlijke materialen en de extra subsidiebedragen op:

Milieucentraal.nl

ISDE Subsidie

Wanneer je je woning gaat verduurzamen kun je gebruikmaken van de ISDE-subsidie. Hiermee krijg je een aardig deel van de kosten terug. De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter. Laat je twee of meer maatregelen uitvoeren, dan krijg je extra voordeel.

Kijk voor meer informatie en een link om de subsiide aan te vragen op: duurzaamalphen.nl/subsidies