Doe mee: Junior Energiecoach

Junior Energiecoach is een landelijk project voor basisschoolkinderen. Met challenges en opdrachten gaan kinderen thuis of op school aan de slag met energie besparen.

Welke apparaten slurpen de meeste stroom? Hoeveel lampen branden er in jouw huis? Dit zijn zomaar wat voorbeelden van vragen waarmee je aan de slag gaat in het leerzame project Junior Energiecoach. Gemeente Alphen aan den Rijn stimuleert jongeren mee te denken over klimaatverandering. Jong geleerd is oud gedaan en daarom zoeken we schoolklassen die aan dit project willen meedoen. Junior Energiecoach op stekkerexpeditie

Grappig en leerzaam

Junior Energiecoach is een educatief project voor kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar. Met korte challenges werken leerkrachten en leerlingen samen aan energiebesparing. Het is een mooie en toegankelijke manier om spelenderwijs veel te leren in relatief weinig tijd.

Junior Energiecoach in vogelvlucht

  • Voor wie: schoolklassen en scoutinggroepen met kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar
  • Aanmelden kan tot en met 13 september 2024
  • Waar aanmelden: meld je aan via de website van Junior Energiecoach
  • Start project: 7 oktober 2024
  • Duur project: 5 weken, ongeveer 20-30 minuten per week
  • Kosten: deelname is gratis, inclusief pakket

Meer informatie en direct aanmelden

Bespaar energie en geld met Junior Energiecoach

Junior Energiecoach logboek jongenEen superleuk project!

Aan Junior Energiecoach deden al 18.000 kinderen mee en zelfs het Jeugdjournaal kwam op bezoek! Varkentje Rund (bekend van tv-programma Het Klokhuis) is vaste deelnemer. Volgens een goed getest programma gaan kinderen met korte challenges en opdrachten in de groep en thuis op een speelse en praktische manier aan de slag met energie besparen. Voor elk kind is er een eigen startpakket, vol met materialen zoals een logboekje en een geheime envelop die het project nog leuker maken. De kinderen voeren de challenges thuis uit en leren spelenderwijs over energiebesparing. Ook ouders steken er veel van op.

Rens van der Voorn van ICK Franscus Leeuwarden:
Junior Energiecoach Wat staat die verwarming hoog"Junior Energiecoach is erg fijn om mee te werken. Je zou zelfs kunnen zeggen dat wij leraren het ervaren als een moment waar wij kunnen chillen. Om bij het onderwerp te blijven, je hoeft er als leerkracht weinig extra energie in te steken. Bij lespakketten van buitenaf is dit vaak nog wel een dingetje. De lessen zijn hier gewoon kant en klaar."

Kerndoelen

Spelenderwijs leren de leerlingen met zorg om te gaan met het milieu (kerndoel 39). Daarnaast doen ze onderzoek naar verschijnselen als licht, elektriciteit en temperatuur (kerndoel 42). Bovendien leren leerlingen over de kosten van energie en dat je geld bespaart door minder energie te gebruiken (kerndoel 35). 

Aanmelden en meer informatie

Logo Junior EnergiecoachDoe je ook mee met jouw klas? Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de website van Junior EnergiecoachAanmelden kan tot en met 13 september. Wees er snel bij en doe mee met jouw groep. Het lespakket wordt door de gemeente ter beschikking gesteld en is gratis voor de deelnemers. Dit is een extra aanbod, bovenop het aanbod van natuur & milieu educatie van Avifauna.

Junior Energiecoach woordillustratie Energie

Junior Energiecoach: Met energie kun je lachen