Grofvuil

Spullen die je niet meer gebruikt, maar nog in goede staat zijn kunnen naar de kringloopwinkel. Past het niet in de container? Dan kan het naar grofvuil.

Grofvuil: geef je spullen een tweede leven.

Je kunt je grofvuil naar de kringloopwinkel brengen of naar het Ecopark voor recycling. Zo worden van oude matrassen isolatiemateriaal of vloerbedekking gemaakt. Ook kunnen we het hout gebruiken van een oude stoel. Zo krijgen jouw spullen een tweede leven.

Plaats geen grofvuil naast containers voor ander afval. Dit kan gevaarlijk zijn en maakt het lastig voor de chauffeur om de container te legen.

Hoe kom je wél netjes van je groot afval af?

  • Kan je bankstel, koelkast of kastje nog een tweede leven krijgen? Breng het dan naar een kringloopwinkel in de buurt of, als je zelf geen geschikt vervoer hebt, laat het door hen ophalen.
  • Heb je nog houten planken, pallets of ander hout waar je vanaf wilt? Lever dit in bij stichting Het Behout. In deze houtwinkel krijgt oud hout een tweede leven. De winkel is bereikbaar via het parkeerterrein van de Praxis aan de Van Foreestlaan 15. Zie voor aanbod en openingstijden hetbehout.nl
  • Is je grofvuil niet meer geschikt voor de kringloopwinkel? Breng het dan naar het afvalbrengstation Ecopark De Limes. Hier halen we de nog bruikbare materialen uit. Maak vooraf een afspraak via alphenaandenrijn.nl/ecopark en kies de tijd die je het beste uitkomt. Vergeet bij het zelf brengen je afvalpas niet. Het adres is Limeslus 5, 2407 AK Alphen aan den Rijn. Je kunt ook gratis een aanhangwagen lenen om je grofvuil weg te brengen. 

Heb je geen mogelijkheid om je grofvuil weg te brengen? Maak dan een afspraak om het grofvuil te laten ophalen.

Afvalkalender als app

De afvalkalender is ook beschikbaar als app voor je smartphone of tablet. je kunt deze downloaden in de Google Play of App Store. Het voordeel van de app is dat je herinneringen kunt instellen wanneer je je afval buiten moet zetten.