Wat levert verduurzamen op?

Ben je een particuliere woningeigenaar en maakt jouw woning onderdeel uit van een vereniging van eigenaren (VvE)? Dan ben je samen met de andere leden eigenaar van het gebouw. Het verduurzamen van een gebouw levert veel voordelen op, maar kan ook een behoorlijke uitdaging zijn. Daarom bieden we ondersteuning aan VvE’s die hun gebouw willen verduurzamen.

Het gebouw van je VvE duurzamer maken, levert kansen op:

  • Je houdt je energierekening in de hand omdat je energieverbruik lager wordt. 
  • De woningkwaliteit wordt beter (wooncomfort, gezondheid en veiligheid)
  • De waarde van je woning gaat omhoog. 
  • Bij grotere maatregelen kun je ook een aanpassing van het energielabel aanvragen. Veel hypotheekverstrekkers geven korting op de hypotheekrente bij een hoger energielabel. Ook bij de verkoop van je appartement is een goed energielabel belangrijk: de nieuwe eigenaar heeft bij een hoger energielabel ook recht op een hogere hypotheek. 

Bovendien zijn er op dit moment interessante subsidies en leningen beschikbaar voor VvE's. Dit maakt het extra aantrekkelijk om nu te beginnen. Wij helpen je daarbij graag!

Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vind je een overzicht van de mogelijkheden en kun je deze ook aanvragen. Kijk ook eens op verbeterjehuis.nl en ontdek tips en de mogelijkheden voor het samen met je VvE verduurzamen van je woning.

Cursus VvE’s met Energie

Wil je je gebouw graag verduurzamen maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan is de cursus VvE’s met Energie voor jou interessant!