Workshops en schetsservice

Wil je meer leren over het vergroenen van je tuin? Of liever een schetsontwerp voor je tuin om te starten? Dan zijn onze workshops en cursussen iets voor jou.

Wil je jaarrond genieten van een mooie, groene tuin, maar weet je niet goed waar te beginnen? Of wil je je tuin klimaatbestendiger maken? Doe dan mee met een tuinworkshop of gratis schetsservice. 

Tuinworkshop 

Met een tuinworkshop bereid je je goed voor op het ontstenen en vergroenen van je tuin. Onder deskundige leiding van een tuinontwerper, leer je tijdens de workshop meer over: 

  • het gebruik van duurzame materialen; 
  • opvangen en hergebruik van regenwater;
  • hoe je je tuin klimaatbestendiger maakt met een waterdoorlatende bodem;
  • en welke planten een waardevolle bijdrage leveren aan mens en dier. 

We geven de tuinworkshop bij minimaal 10 deelnemers. Je kunt bijvoorbeeld met je buren uit de straat een workshop aanvragen. Meer informatie en aanmelden kan via de gemeentelijke website.  

Gratis schetsservice 

Een aantal keer per jaar organiseren we een gratis schetsservice op verschillende locaties. Aan de hand van de afmetingen van je tuin, foto’s en je wensen, maakt een professionele tuinontwerper een tuinschets waarmee je praktisch aan de slag kunt. Wanneer we een schetsservice organiseren, plaatsen we de informatie hierover in de Duurzame Agenda op deze website en in het lokale, gratis krantje dat bij iedereen wordt bezorgd. 

Cursus Klimaatbestendig Tuinontwerp 

In samenwerking met Huis van Duurzaamheid organiseren we de cursus Klimaatbestendig Tuinontwerp. In vijf avonden ga je aan de slag om je groene dromen om te zetten naar een praktisch tuinontwerp. Van een moodboard met wensen en eisen werk je aan een plattegrond en beplantingsplan en leer je alles over materiaalkeuzes, met uiteindelijk een definitief tuinontwerp als resultaat. 

5 avonden, 5 thema’s 

De cursus is verdeeld over vijf avonden van steeds twee uur. Daarnaast heb je na elke cursusavond zo’n twe uur huiswerk. Met het maken van een moodboard krijg je een beeld van de sfeer die je in je tuin wilt. Ook ga je je wensen in kaart brengen. Wat wil je met je tuin gaan doen? Vogels en dieren aantrekken? Veel of weinig onderhoud? Ruimte voor speelgelegenheid voor kinderen of juist een plekje voor gezellige avonden met vrienden? Aan de hand van deze wensen ga je aan de slag met je ontwerp. 

Deze cursus organiseren we 1 à 2 keer per jaar. Zodra nieuwe data bekend zijn, vind je deze informatie terug in de Duurzame Agenda en in het lokale, gratis krantje dat huis aan huis wordt bezorgd. 

Wil je niet wachten op een workshop of de gratis schetsservice, maar toch eerst wat meer informatie en kennis opdoen?
Lees dan verder bij: Inspiratie en stappenplan